Корисні грошові звички: список порад від MasterCard

Корисні грошові звички: список порад від MasterCard

У питаннях фінансової грамотності окремої уваги заслуговує тренування корисних фінансових навичок, які дозволяють грамотно планувати витрати, накопичувати гроші, а також значно економити не лише фінансовий, а й ресурс власного часу. Величезну користь у цьому питанні можуть принести інноваційні технології, розроблені світовими фінансовими системами, такими як Mastecard. Сьогодні наведемо фінансові #кориснізвички, які дозволять вам значно полегшити життя.

Топ корисних звичок

  • Безконтактні платежі карткою, смартфон або смартгодинником. Звичка розраховуватись безконтактним безготівковим способом дозволяє заощадити багато часу, а також чималу суму коштів. Психологи стверджують, що коли людина носить при собі готівку, вона частіше робить імпульсні, необдумані покупки. У той самий час, люди, що звикли розраховуватися безконтактними носіями, схильні до суворого аналізу своїх витрат і значно рідше роблять необдумані покупки.
  • Оплата комунальних платежів із картки. Багато хто з нас за старою пам’яттю звик оплачувати комунальні послуги готівкою в касах банках, а то й у поштових відділеннях. Однак, розкинувши мізками, можна дійти висновку, що ці дії потребують значних витрат часу. Сучасні фінансові інструменти дозволяють сплачувати комунальні платежі з картки Mastercard будь-якого банку України. Квитанції за цими комунальними платежами зберігаються в історії інтернет-банкінгу і мають ту ж юридичну силу, що й чеки видані поштою. Звичка платити комуналку з карти дозволить заощадити неймовірну кількість часу, а також нервів.
  • Накопичувальні рахунки. Це фінансова звичка дозволити привчити себе відкладати частку від надходження на карту, а значить легко і швидко накопичити певну суму коштів на власному рахунку. Фахівці з фінансової грамотності рекомендують переказувати на накопичувальні рахунки не менше 10% від будь-яких надходжень на картку. Чудово, що для цього потрібно просто натиснути пару кнопок в інтернет-банкінгу й кошти відразу надійдуть на накопичувальний рахунок. За відгуками людей, які мають цю звичку у власному арсеналі, таким чином можна з легкістю накопичити значну суму грошей, навіть не замислюючись про це.
  • Страхові внески. Ще один важливий момент у житті людини будь-якого віку — це купівля страхового поліса, який захищає на випадок різних непередбачуваних обставин. У випадку банківських карток, клієнт може приєднати собі послугу «щомісячна оплата» страхового поліса на себе або іншу близьку людину. Платіж можна зробити автоматичним, гроші щомісяця списуватимуться з картки для погашення страхового поліса. Таким чином, ви можете бути впевнені, що страховка сплачена й у разі непередбачених обставин, ви завжди зможете звернутися до страхової компанії з метою отримання страхової виплати.
Не пропусти:   Как написать грамотную статью